Nieuwe Vaste Verzendkosten

Nieuwe Vaste Verzendkosten

Als we onze klanten vragen wat hét minpunt is aan Pandorrah als webshop, dan is het antwoord standaard: "Verzendkosten". En dat begrijpen we maar al te goed!

Al vanaf het begin van Pandorrah proberen we om op elke mogelijke manier de verzendkosten voor onze klanten zo laag mogelijk te houden. Maar wat zijn nu eigenlijk precies "verzendkosten"? Een korte uitleg: onder de term "verzendkosten" wordt verstaan 'alle opslagkosten, handlingkosten, verpakkingskosten, administratiekosten en transportatiekosten'. Wow! Dat is een mondvol. Zoals je ziet gaat er achter de term  "Verzendkosten" heel wat schuil. Laten we het wat meer uitleggen:

1. opslagkosten. Dit zijn de kosten die Pandorrah maakt om de goederen op te slaan. Denk aan de aanschaf van stellingen, de huur van een opslagpand of -locatie, enzovoorts.

2. verpakkingskosten. Dit zijn de kosten die Pandorrah maakt om je bestelling in te verpakken. Goede, stevige enveloppen kosten geld, dozen kosten geld. Zo simpel is het.

3. administratiekosten. Dit zijn de kosten die Pandorrah maakt om je bestelling correct geadresseerd bij je af te leveren. We maken papieren facturen, we drukken een adreslabel of een verzendlabel af, we palkken een hoesje op de doos, en ga zo maar verder.

4. transportatiekosten. Dit zijn de kosten die Pandorrah maakt om je bestelling van ons bij jou te krijgen. Hiervoor nemen we een dienst af bij een vaste verzender, vaak op jaarbasis.

Jou "verzendkosten" zijn slechts een vaste bijdrage in de totale kosten die worden gemaakt en omdat we niet willen dat die bijdrage pér bestelling wisselt, hanteren we 3 vaste tarieven voor verzendkosten. In het (recente) verleden boden we veel meer opties op maat, maar dat bleek in de praktijk voor niemand goed te werken. Ook het goedkoper verzenden van de enveloppen via een ander bedrijf heeft ons als bedrijf eigenlijk alleen maar ellende opgeleverd, dus vanaf nu hebben we gewoon standaard 3 tarieven voor iedereen, die we nog steeds "verzendkosten" noemen, maar een noemer is voor alle bovenstaande punten. Soms verliezen we er geld op, soms komen we precies uit, maar we zorgen er voor dat je nooit te veel betaalt bij Pandorrah.

DE 3 NIEUWE VASTE VERZENDKOSTEN ZIJN:

1. €6,50 voor álle pakketpost, als je voor minder dan 35 euro bestelt. Of we daar nu één of 4 pakketten voor moeten opsturen, maakt niet uit. Tót 35 euro betaal je €6,50. Al onze pakketten worden verstuurd met DHL Parcel, en worden binnen 1-2 werkdagen bij je thuisbezorgd.

2. €3,40 voor álle brievenbuspost, als je minder dan 35 euro bestelt. Alle post met een maximale dikte van 32mm past door de brievenbus. We gaan géén schaalmodellen wurmen in een envelop en we gaan ook geen verpakkingen uitpakken hiervoor. Om te beginnen versturen we ontzettend veel bestellingen dagelijks vanuit een centraal magazijn in Nederland. Daar kunnen we moeilijk voor elke klant de verpakking er af halen. Dan worden we met een enorm afvalberg gecontronteerd, waarvoor we extra moeten betalen, en we moeten veel meer tijd steken in elke bestelling, waardoor alles alleen maar duurder zou worden. 

Bovendien mógen we het ook niet uit de verpakking halen. Je recht op retour en je recht op garantie zouden direct vervallen en dat mag niet van de wet. We hopen dat je hier begrip voor hebt. Al onze brievenbuspost wordt verstuurd met PostNl. De zendingen met Sandd hebben wij inmiddels beëindigd, zodat je vanaf nu weer binnen 1-2 werkdagen je bestelling in huis hebt.

3. Gratis voor álle bestellingen vanaf 35 euro. Ja! We kunnen het, en we doen het ook. Bij veel collega's moet je altijd verzendkosten betalen, óf tot 50 euro, of zelfs tot 70 euro. Bij Pandorrah is verzenden in heel Nederland gratis al vanaf 35 euro, met zowel brievenbuspost als pakketpost.

Zo! Nu weet je weer precies waar je aan toe bent en wat er met "verzendkosten" wordt bedoeld. 

Deel met de wereld: